Gumicukor

A konfliktuskerülő Mérleg, a lusta Bika, a makacs Kos és a többiek

 

 


Minden állatövi jegyről keringenek mítoszok, legendák, sztereotípiák a köztudatban: a Mérleg folyton kibújik a konfliktusokból, a Bika lusta, a Kos makacs…sorolhatnám még.

Vajon igazak ezek? Vagy csak kitaláció mind?

Vegyük sorra a jegyeket, és nézzünk meg a fő sztereotípiák közül néhányat.

Kos

Tévhit: Kos folyton mérges és konfliktusba keveredik a nap 24 órájában. Gyakran azt a benyomást kelti, hogy élvezi a harcot. Hisz sokszor látjuk, hogy ha vita van, ott egy Kos mindig szerepel.
Az igazság: A Kos nem keresi folyton a vita lehetőségét. Azonban, ha provokálják kitör belőle heves természete: üt, vág, s csak akkor nyugszik meg, ha elégtételt kap.
Bánjunk vele tisztelettel, s akkor nem lesz harc.

 

Bika

Tévhit: A Bika nagyon lusta. A legjobb időtöltés számukra – feküdni és nézni a tv-t, vagy telefont nyomkodni. Lehetőleg azt is vízszintben. Sokan úgy vélik, hogy az állatövi jegyek közül a Bika a legigénytelenebb jegy.
Az igazság: A Bikák egyáltalán nem lusták, csak szeretik a kényelmet. Türelmesek és elővigyázatosak, emiatt nehezebben, lassabban mozdulnak. Ez azonban korántsem egyenlő a lustasággal.

 

Ikrek

Tévhit: Ikrek alattomosak és gonoszak. Gyakran méltán kapják a kétszínű jelzőt. Sokan állítják, az Ikreknek lehet a legkevésbé hinni.
Az igazság: Az Ikrek nem kétszínű emberek. Csupán könnyen alkalmazkodnak a változáshoz, ők maguk is gyakran és nagyon könnyedén változtatnak véleményt, mivel tudják, hogy a világ nem csak vagy fekete vagy csak fehér, s tisztában vannak vele, hogy igenis adódhatnak nem egyértelmű helyzetek. 

 

Rák

Tévhit: Rákok gyengék és védtelenek. Sok ember a Rákok érzékenységét és érzelmességét gyengeségnek titulálja.
Az igazság: Valójában a Rákok meglepően könnyen alkalmazkodnak különböző körülményekhez. Igazi túlélők, ha minden jegy egy lakatlan szigetre kerülne, a Rákok biztosan a túlélők közt lennének. De valóban érzékeny lelkűek és gyanakvók, s ha valakit közel engednek magukhoz, attól tényleg védelmet várnak.

 

Oroszlán

Tévhit: Az Oroszlánok csak és kizárólag önmagukra gondolnak. Nárcisztikusak, és teljesen meg vannak arról győződve, hogy a világ csak körülöttük forog. 
Az igazság: Tény, hogy hatalmas a siker utáni vágyuk, ám valójában az Oroszlánok nem bíznak önmagukban, ezért mástól várják a csodálatot. Épp azért, hogy növeljék az önbecsülésüket.

 

Szűz 

Tévhit: A Szűz sokak szerint hideg és kimért, s jobban szereti a magányt, mint a társaságot. Ezt támasztja alá hihetetlen rendszeretete, ami nem tűri a káoszt.
Az igazság: A Szűz szereti az embereket, egyáltalán nem magányos jegy. Mindössze több időre van szüksége ahhoz, hogy bárkit a bizalmába fogadjon, s önmagához teljesen közel engedjen. Ám ha a Szűz megtalálja a lelki társát, amellett örökre kitart.

 

 

Mérleg

Tévhit: Sokan azt hiszik, hogy a Mérlegben nem lehet megbízni. Minden elől kitérnek, látszólag mismásolnak, mintha nem mondanának igazat. A konfliktusok elől szinte elmenekülnek, vagy kitérnek, elkenik.
Az igazság:  Valójában a Mérlegekre épp az igazmondás jellemző, gyűlölik a hazugságot. A konfliktusokat tényleg kerülik, mert jobban kedvelik a békét maguk körül, ám nem kendőznek: ha kell, derekukat kihúzva, bátran megmondják a magukét bárki szemébe.

 

Skorpió

Tévhit: A Skorpiók mindent és mindenkit ellenségnek tekintenek. Megpróbálnak az emberektől távolságot tartani, magányos, komor emberek.
Az igazság: A Skorpiók tényleg tartanak bizonyos távolságot a többi embertől, főképp az ismeretlenektől. Nem tűrik a megcsalást, árulást, s mivel a legtöbb Skorpió már fiatalon megtapasztalja ezeket az érzéseket, az idősek próbálják megvédeni önmagukat a fájdalomtól, ezért a távolságtartás. Ám természetesen egy idő után ők is felengednek, s lággyá, megközelíthetővé válnak – addig, amíg el nem árulják őket. Mert a Skorpió bosszúálló, s jaj vár az árulóra.

 

Nyilas

Tévhit: Aki a Nyilast figyeli, azt gondolja, hogy heti 7 nap, a nap 24 órájában játszik, trükközik. Úgy tűnik mindig van ereje és energiája, s mindig pozitív a hozzáállása az élethez.
Az igazság: Valójában a Nyilas nagyon jól tudja, hogyan kell ügyesen elrejteni az érzelmeket. Csak úgy tesz, mintha mindig, minden jó lenne, mintha ő mindig pozitív lenne. Pedig ez nem így van. Ez káros az érzelmi egészségre, úgyhogy bizony a Nyilasnak hasznára válna, ha néha kiteregetné a szennyest, kimutatná azt is, ha nem minden boldog. 

 

Bak

Tévhit: A Bakokról azt mondják, túl unalmas barátok, akik nem tudják, hogyan kell szórakozni. Sosem engednek fel, mindig csak hajtanak.
Az igazság: A Bakok tényleg nagyon hajtós emberek. 110%-kal dolgoznak a kitűzött célért, s amíg az meg nincs, tényleg nem tudnak lazítani, szórakozni. Elvük a: mindennek megvan a maga ideje, a munkának is, a szórakozásnak is. Ehhez szigorúan tartják is maguk. Ám ha eljön számukra a szórakozás ideje, nagyon tudnak mulatni. 

 

 

Vízöntő

Tévhit: Sokak szerint képtelenség, hogy egy Vízöntő igazán mély érzéseket és érzelmeket tápláljon bárki iránt. Sokan úgy vélik, hogy a Vízöntő felületes, mások problémái iránt közömbös.
Az igazság: Valójában a Vízöntőt érdekli más emberek problémája, néha túlságosan is. Ha nem mutatja ki az érzelmeit, az inkább azt jelenti, hogy éppen agyal, racionálisan azon töpreng, hogyan segíthetne. Egyáltalán nem érzéketlen, s csak látszólag közömbös.

 

Halak

Tévhit: A Halak, néhány ember szerint, egyfajta idegenek. Más világról valók. Kicsit furák, kicsit őrültek, szokatlanok…
Az igazság az, hogy a Halak jegyű ember egyáltalán nem őrült. Egyszerűen ők menedéket és nyugalmat találnak az álmaikban, ezért sokszor álmodoznak. Érdekes természetűek, s hihetetlen erős radarjaik vannak, melyekkel tökéletesen megérzik az igazságot. Mintha gondolatolvasók lennének. De attól még nem idegenek, nem ám.

 

via

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Boda Rozika says:

    Halak vagyok! Tényleg igaz! Beleérzek ha hazudnak.Szeretek álmodozni is, de általában be is jön! 😊

  2. Zsolt Marton says:

    Kos barátom tényleg szinte folyton mérges, de nem konfliktusai miatt, abszolút kerüli. Hanem az élet problémái miatt. Ismerek bika anyukát (nem kisebbség), aki 6 gyereket nevel. Ennyi mellett nem lehet lustálkodni. Nagynéném oroszlán. Jólelkű, de képtelen elviselni, ha nem ő van középpontban. Akár bele is ordít a másik beszédébe, ha úgy véli, az túl hosszú, így nem rá hárul figyelmünk. Szűz barátom, bár nincs párja, ettől még társasági ember. Ismerek skorpiókat, akik szintén társasági lények, és nem bosszúállók.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!